Skip to content

Muuttoon kannattaa suhtautua myönteisesti! Muutto on hyvä mahdollisuus antaa pois tarpeeton, vanha tavara. Näin uusi koti pysyy kauniina ja siistinä. Noutopalvelumme tarpeettomille tavaroille on tarkoitettu juuri tähän tarkoitukseen.

Noutopalvelu on mahdollista sopia muuton yhteyteen. Kuljetamme tarpeettomat tavarat kierrätykseen tai sorttiasemalle.

Muuttoauto ja muuttoapu nopeuttavat muuttoasi jo huomattavasti. Tehokas ja turvallinen muuttokumppani säästää aikaa ja vaivaa niin itseltäsi kuin läheisiltäsikin. Muutto yhdessä ammattilaisen kanssa on edullista ja moninkertaisesti hauskempaa kuin yksin puuhastelu.

Ilmaisia vinkkejä edulliseen ja tehokkaaseen muuttoon

1. Muuttolaatikot

Muuttolaatikot tekevät muutosta paljon helpomman ja nopeamman, sillä ne ovat vahvoja ja niitä voi helposti pinota päällekkäin sekä tyhjinä että täytettyinä. Muuttoauton kuljetuskapasiteetti tulee näin parhaiten hyödynnettyä. Muuttolaatikoita kannattaa varata n. 1 kpl/m2. Yhteen laatikkoon mahtuu noin yhden hyllymetrin verran kirjoja. Älä ylipakkaa! Pakettiautoomme mahtuu 85 muuttolaatikkoa (85 neliöisen asunnon esineet) täynnä tavaraa, kunhan ne voidaan pinota tukevasti päällekkäin.

2. Muuttolaatikkoon merkintä, mihin huoneeseen se kuuluu

Purkamisen helpottamiseksi kannattaa yhteen laatikkoon pakata vain samaan huoneeseen meneviä tavaroita.

3. Vaatteet kulkevat helpoiten muuttolaatikoissa.

Näin ne pysyvät suorina ja ne voidaan nostaa suoraan vaatekaappiin määränpäässä. Toinen kätevä vaihtoehto on käyttää nippusidettä pitämään noin viisi henkarillista yhdessä. Tee vahvan jätesäkin pohjaan pieni reikä ja vedä vaateripustimien koukut siitä läpi. Näin vaatteet pysyvät puhtaana.

4. Teippaa huonekalujen ovet ja laatikostot

Huonekaluja on helpompi kantaa ja kallistella, kun niissä ei ole irtonaisia osia tai aukeavia ovia ja laatikoita. Myös hyllytasot pysyvät ehjinä ja kauniin näköisinä, kun ne eivät tipu maahan. Irroita siirrettävät hyllytasot ja sido ne pakkausmuovilla tai teipillä sopiviksi nipuiksi. Ovien ja laatikoiden sitomiseen voit käyttää pakkausmuovia tai teippiä.

5. Pidä työkalut käden ulottuvilla

Pakkaa työkalut (mm. erikokoiset ruuvimeisselit, puukko, sakset ja kuusiokoloavaimet) esimerkiksi reppuun. Näin sinun ei tarvitse miettiä, mistä ne löytyvät ja pääset kokoamaan huonekaluja nopeammin.

6. Pakkaa ensimmäisen yön tavarat erikseen matkalaukkuun tai laatikkoon.

Tämä “selviytymispaketti” sisältää petivaatteet, pyyhkeet, vaihtovaatekerran, hygieniatarvikkeet ja lääkkeet. Muista myös vessapaperirulla! Tämä varustus helpottaa asettumista uuteen kotiin ja voit purkaa laatikot rauhassa.

7. Tee tavarankuljetusketju

Sijoita osa muuttajista sisälle sukkasilleen ottamaan tavaraa vastaan, osa rappukäytävään kantamaan tavaroita ylös/alas ja osa lastaamaan/purkamaan autoa. Näin asunto ei likaannu muuttomiesten kengistä ja tavaravirta pysyy tasaisena, eikä törmäilyä oviaukoissa pääse syntymään. Muutto sujuu ripeästi ja iloisesti.

Onnea uuteen kotiisi!