Skip to content

Mitä muutto maksaa?

Katso muuttopaketit. Muuton hinta koostuu muuttoautosta, muuttomiesten määrästä ja käytetystä ajasta. Ajankäyttöön vaikuttaa asunnon koko, tavaroiden määrä, kerrosten määrä, hissien hyödynnettävyys sekä kantomatkat. Muuton edellämainitut olosuhteet vaikuttavat muuttomiesten määrään ja ajankäyttöön, jotka taas ovat suorassa suhteessa muuton hintaan.

Valmiit muuttopaketit on tehty ottaen nämä asiat huomioon. Lisäaikaa muuttopakettiin saa tarpeen mukaan 15 minuutin aikajaksoissa mikäli varaustilanne sallii.

Mistä ajankäyttö/veloitus alkaa?

Ajankäyttö ja veloitus alkaa, kun muuttoauto saapuu tilaamaasi osoitteeseen Helsinki ja Tampere –alueilla. Matka-ajat näiden kaupunkien ulkopuolella veloitetaan toteutuneen mukaisesti kaupungin rajalta/rajalle.

Pitääkö tavaroita suojata?

Tavarat tulisi olla suojattuna asianmukaisesti ennen muuttoa. Asianmukainen pakkaus tarkoittaa tavaroiden pakkaamista Pakukuljetuksen muutto-ohjeiden mukaisesti. Asianmukainen pakkaus on aina asiakkaan vastuulla ellei toisin ole sovittu. Mikäli siirrettävät tavarat eivät ole pakattu asianmukaisesti, ei Pakukuljetus korvaa tapahtuneita vaurioita. Tilaa pakkaus- ja suojausmateriaalit.

Onko muuttoautossa suojausvälineitä?

Muuttoautossa ei ole suojausvälineitä ellei toisin sovita. Kuormaliinat ja sidontakiskot on muuttoautossa vakiovarusteina. Niillä isokokoiset tavarat voidaan sitoa kiinni seiniin matkan ajaksi.

Ovatko tavarani vakuutettu muuton aikana tapahtuvien mahdollisten vaurioiden varalta?

Paras vakuutus on asiakkaan oma kotivakuutus. Usein pelkkä ilmoitus muuttopäivästä omaan vakuutusyhtiöön on riittävä.

Vahinko tapahtui, korvaatteko?

Mikäli muuton tai työsuorituksen aikana – kaikesta huolellisuudesta huolimatta- rikkoontuu irtaimistoa, kannattaa korvausta kysyä ensin omasta vakuutusyhtiöstä ja kotivakuutuksesta.

Palveluun sovelletaan Logterms 2008 yleisiä kuljetus- ja logistiikkapalveluehtoja. Ehdot on saatavilla kotisivuiltamme. Tiekuljetuslain mukaan kuljetusyhtiön vastuu on rajoitettu (20 €/kg).

Jos siirrettäviä tavaroita ei ole pakattu asianmukaisesti, eivät vahingot kuulu korvauksen piiriin. Asianmukaisella pakkaamisella tarkoitetaan tavaroiden pakkaamista Suomen Pakukuljetuksen muutto-ohjeiden mukaisesti.

Asianmukainen pakkaaminen on aina asiakkaan vastuulla ellei asiasta ole kirjallisesti toisin sovittu. Huonon suojaamisen takia naarmuuntuneita huonekaluja ei korvata.

Lattioiden ja vastaavien pintojen suojaaminen muuton tai muun työsuorituksen ajaksi on aina asiakkaan vastuulla ellei toisin ole sovittu.

Suomen Pakukuljetuksen työntekijöiden ja asiakkaan on selkeästi pystyttävä yksilöimään tapahtuma (vahinko/ törkeä huolimattomuus), joka on johtanut tavaroiden tai kiinteistöjen vaurioitumiseen. Mikäli molemminpuolista yksilöimistä ei voida tehdä, ei vahinko ole korvauksen piirissä.

Asennustyöt (lamput, pesukoneet jne)

Autamme tarvittaessa huonekalujen purkamisessa ja vastaavissa purkutöissä. Irroitamme lamput, mutta emme kytke niitä. Emme suorita erityisosaamista vaativia asennustöitä, kuten esim. Sähkö- ja putkimiehelle kuuluvia töitä.

Muuton aloitusaika

Aamun ensimmäisen muuton aloitusaika voidaan sopia 15 minuutin tarkkuudella. Iltapäivällä suoritettavat muutot aloitamme kolmen tunnin aloitusliukumalla. Tarkempi aloitusaika riippuu siitä, mihin aikaan muuttomiehet vapautuvat edeltävältä muutolta. Muuttomiehet ilmoittavat asiakkaalle tarkemman saapumisajan.

Minkäkokoinen muuttoauto teillä on?

Katso muuttoautot sivu.

Osallistuuko kuljettaja kantamiseen muuton yhteydessä?

Kuljettaja vastaa ensisijaisesti auton pakkaamisesta ja purkamisesta ja neuvoo ja auttaa mahdollisuuksien mukaan muuton toteutuksessa. Tarvittaessa kuljettaja osallistuu myös kantamiseen. Katso muuttopaketit.

Pääsenkö muuttoauton kyydissä uuteen osoitteeseen?

Pääset/te muuttomiesten mukana uuteen osoitteeseen, mikäli muuttoautossa on tilaa.

Voitteko viedä vanhat huonekalut muuton yhteydessä kierrätysasemalle?

Kyllä. Voimme viedä tarpeettomat tavarat muuton päätteeksi kierrätykseen tai jäteasemalle.

Saako teiltä muuttolaatikoita?

Tutustu ja tilaa muuttolaatikot ja pakkausmateriaalit.

Onko teillä nokkakärryt?

Muuttoautossa on nokkakärryt vakiovarusteena.

Teettekö muuttoja myös iltaisin ja viikonloppuisin?

Teemme muuttoja iltaisin ja lauantaisin.

Onko muutto iltaisin ja viikonloppuisin eri hintaista?

Miten teille voi maksaa?

Maksuvälineinä käy käteinen, pankkikortti ja luottokortti.

Yritykset voivat maksaa myös laskulla. Maksuehto 7pv netto.

Saanko kuitin?

Kuitti lähetetään maksun yhteydessä sähköpostiisi ja se on perillä muutamassa sekunnissa.

Sähköinen kuitti ei haalistu eikä katoa ja voit halutessasi tulostaa sen itse paperille. Virallinen kuitti sisältää erittelyn ostoksestasi, yrityksemme yhteystiedot, y-tunnuksen ja alv erittelyn.